fbpx
Новини світу

Янукович зустрінеться в США з лідерами НАТО, ЄС і Chevron

  У рамках візиту президента України Віктора Януковича в США на 68-у сесію Генеральної асамблеї ООН заплановані зустрічі з главами ряду іноземних держав, керівниками інституцій Євросоюзу та міжнародних організації.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс- Україна" з джерел у дипломатичних колах, на вівторок у глави української держави заплановано виступ на загальних дебатах Генасамблеї ООН, присвячених тематиці формування порядку денного ООН в галузі розвитку після 2015 р, після чого президент України візьме участь у ланчі від імені генерального секретаря ООН Пан Гі Муна.

Також В. Янукович зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

Крім цього, раніше агентству в прес-службі президента Ради Європейського Союзу повідомляли, що на вівторок у президента України запланована зустріч з президентом Ради ЄС Херманом ванн Ромпеєм, а також з президентом європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У цей же день у В. Януковича запланована зустріч з президентами Польщі Броніславом Коморовським, Словаччини Іваном Гашпаровичем, Естонії Тоомасом Ільвесом, Латвії Андрісом Берзиньшем, Болгарії Росеном Плевнелієвим, Хорватії Іво Йосиповичем, Словенії Борутом Пахором.

На середу у глави української держави запланована участь у презентації інвестиційних можливостей України в рамках 6-го щорічного Всесвітнього економічного симпозіуму. У той же день В. Янукович зустрінеться з президентом американської компанії "Шеврон" (Chevron Corporation) Джеймсом Джонсоном.

Раніше радник глави держави – керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук повідомив, що в рамках робочого візиту до Нью-Йорка (США) у В. Януковича крім участі в роботі 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, заплановано провести низку зустрічей з главами іноземних держав, керівниками інституцій ЄС та міжнародних організацій, представниками американських компаній, що працюють в Україні.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

За словами А. Гончарука, також передбачається, що глава держави дасть інтерв’ю одному з провідних американських інформаційних агентств.

Як повідомлялося, В. Янукович у понеділок взяв участь в офіційному прийомі від імені президента Сполучених Штатів Америки Барака Обами в Нью-Йорку.

Президент України завершить візит до Нью-Йорка 25 вересня.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: