fbpx
Економіка

Для відновлення сільського господарства в Приамур’ї потрібно близько чотирьох мільярдів

Олег Кожемяко, губернатор Приамурського краю, на нараді у віце-прем’єра і повпреда президента Росії в Далекосхідному Федеральному окрузі Юрія Трутнева, заявив, що на те, щоб відновити після паводку сільське господарство Приамур’я, потрібно близько чотирьох мільярдів рублів.

Губернатор зазначив, що через повінь сільгоспвиробники краю втратили третину всього врожаю, а місцеве тваринництво забезпечен грубими кормами лише на 48 %. Юрій Трутнев зажадав, щоб всі проблеми, з якими зіткнулися громадяни, були вирішені.

"Питань щодо сільського господарства задають багато, після цієї наради всі питання повинні бути зняті, всі відповіді знайдені", – підкреслив повпред президента РФ. Раніше повідомлялося, що губернатор Приморського краю звертався до федеральної влади з ініціативою про надання регіону 100-відсоткового субсидування процентної ставки по всіх кредитах, що видаються сільгоспвиробникам, постраждалим від повені.

Він також запропонував внести зміни до нормативно правових актів в частині збереження субсидування процентних ставок за пролонгованими кредитами і в наступні роки. Губернатор Кожемяко уточнив, що тільки на відновлення земель основного виробничого капіталу сільського господарства регіону буде потрібно 1,7 мільярди рублів, крім того, для повної компенсації прямих витрат постраждалим сільгоспугіддям на площі, яка склала 297400 га, буде потрібно не менше 1,2 мільярди рублів.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: