fbpx
Новини світу

Шойгу вимагає від розробників БПЛА прискорити роботи

Як повідомив сьогодні, 24 вересня, заступник голови Військово-промислової комісії (ВПК) при уряді Російської Федерації Олег Бочкарьов в інтерв’ю РІА Новости, глава Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу зажадав прискорити роботи розробників-конструкторів з ударно-безпілотних літальних апаратів (БПЛА). 

«У підмосковному Алабіно, в липні пройшов грандіозний захід, де були показані всі російські розробки з безпілотних літальних апаратів, включаючи ударні зразки. Керівництвом Міноборони були заслухані доповіді розробників. Після доповіді міністр оборони Шойгу дав вказівку розробникам прискорити виконання дослідно-конструкторських робіт у цій області» – повідомив в інтерв’ю Бочкарьов.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Він також зазначив, що на сьогоднішній день в Росії роботи зі створення ударних БПЛА ведуть компанії: «Сокіл», «Транзас» і «Сухий».

«Якщо «Транзас» у 2014 році на випробування представить свою нову розробку (ударний БПЛА з вагою приблизно одна тонна), то такі терміни ВПК будуть цілком прийнятні. Графік розробки, спочатку, передбачав вихід у світ цієї машини до початку 2017 року», – додав Бочкарьов.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Полігон Алабіно. Головком Шойгу оцінює вітчизняні безпілотники. (Відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: