fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Іноземців у Найробі розстрілювали свої ж

Спецоперація в Найробі з ліквідації банди ісламських екстремістів, які захопили заручників у торговому центрі, завершена, кенійський спецназ взяв штурмом нещасливий торговий центр і звільнив заручників. Влада підраховує втрати, поліція допитує захоплених бойовиків. Раніше повідомлялося, що всі вони прибули з Сомалі, проте, перші підсумки слідства пригнічують – багато бойовиків, як виявилося, є громадянами США, Канади, Великобританії та Нідерландів.

Таким чином, заручників розстрілювали їх же співвітчизники. Для того, щоб завершити операцію і нейтралізувати терористів, кенійським спецслужбам було потрібно близько трьох діб. Щоб перешкодити штурму, напередодні бойовики підпалили на даху торгового центру матраци та постійно відстрілювалися, щоб вертоліт не зміг наблизитися і висадити десант.

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

У ході спецоперації було поранено 10 спецназівців, за уточненими даними, всього було вбито 62 заручники і ще близько 170 осіб перебувають з пораненнями в госпіталях, деякі з них у критичному стані.

"До теперішнього часу всі поверхи знаходяться під нашим контролем. Також будівля повністю оточена. Терористи намагаються ховатися в магазинах. Але їм нікуди не втікти", – запевнив міністр внутрішніх справ Кенії Джозеф Ленку.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Іноземців у Найробі розстрілювали свої ж (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: