fbpx
Політика

«Арктик Санрайз» доставлений в порт Мурманська

Судно Greenpeace «Арктик Санрайз», яке днями було затримано російськими прикордонниками, вранці у вівторок, 24 вересня, було доставлено в порт Мурманська. У прес-службі управління руху суден розповіли, що судно «Арктик Санрайз» під конвоєм прикордонників вже зайшло в Кольську затоку і  найближчим часом стане на якір в мурманському порту.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Раніше офіційний представник прикордонного ФСБ по Мурманської області повідомив, що ««Арктик Санрайз» не буде швартуватися біля причалу, а стане на рейді порту.

Нагадаємо, судно руху «зелених» «Арктик Санрайз» було затримано російськими прикордонниками після нападу активістів – грінпісівців на нафтовидобувну платформу «Приразломная», що належить «Газпрому». Активісти стверджують, що обладнання російської платформи ненадійне і може загрожувати розливом нафти з катастрофічними наслідками для регіону.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Тим часом, російська влада звинуватила членів руху Greenpeace в екстремізмі і піратських діях. Судно Arctic Sunrise буде залишатися в Мурманську до закінчення розслідування.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: