fbpx
Політика

Цілі Європи по відношенню до України мало змінилися з часів Третього рейху – Медведчук

Цілі об’єднаної Європи щодо України не сильно змінилися з часів Третього рейху. Судячи з політики Євросоюзу, його зараз не даремно називають «четвертим економічним рейхом». Про це у своєму блозі написав Віктор Медведчук, лідер Громадського руху «Український вибір».

«Кажуть, що історія повторюється: перший раз – у вигляді трагедії, а другий раз – у вигляді фарсу», – зазначив політик.

Він нагадав і про спробу об’єднаної Європи перетворити Україну в «ресурсну базу». Ця спроба мала місце в червні 1941 року. З тих пір, підкреслив Медведчук, змінилася в Європі лише стратегія, а мотиви залишилися колишніми.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Фінансисти і промисловці Третього рейху, а також всіх європейських союзників Німеччини, потребували тому ж, що і Євросоюз зараз. Зокрема, їм було потрібно розширення економічної системи, природні багатства, дешева робоча сила і ринки збуту.

«Не можна назвати збігом те, що для потреб Німеччини з окупованих земель з України вивозили руду і продовольство. Сьогодні інтерес Європи знову направлений на це ж сільське господарство та гірничо-металургійний комплекс України. Йдеться про спадкоємність в політиці», – міркує експерт.

На думку політика, сьогодні Євросоюз ховає свої реальні наміри за «утопічними обіцянками і демократичними цінностями». Крім того, ЄС підспудно працює на руйнування України і перетворення нашої країни в донора.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Зрозуміло, що сучасний Євросоюз не вважає себе спадкоємцем Третього рейху. Якщо подивитися об’єктивно, то паливом для зростання економіки ЄС як сьогодні, так і 70 років тому є нові держави з їх ринками, людьми і сировиною. З позиції макіавеллізму зрозуміти такі шкурні інтереси дуже легко. Однак не тоді, коли саме твоя рідна країна – наступний кролик, який призначений такому удавові на обід», – підсумував Медведчук.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: