fbpx
Новини світу

ФМС РФ: У Росію з початку року повернулися близько 20 000 співвітчизників

За перші вісім місяців поточного року в рамках державної програми зі сприяння добровільному переселенню співвітчизників до Росії переїхали близько 20 000 осіб, повідомив глава Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський.

Вперше держпрограма "Співвітчизники" була затверджена указом президента в 2006 році, торік її продовжили, а цьогоріч – внесли зміни. "Ми відносно благополучно пройшли етап переходу від старої редакції до нової редакції, до Росії переїхали близько 20 тисяч співвітчизників. На переправі ми в порівнянні з минулим роком втратили 30 %", – розповів Ромодановський, додавши, що це свого роду "певний успіх", так як співробітники ФМС не зупинили роботу, а «забезпечили її функціонування», нехай навіть і «в уповільненому темпі».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Глава міграційної служби відзначив, що 35 % переселенців – це люди у віці 18-30 років, понад 53 % – люди віком від 40 до 59 років. Більшість переселенців, за словами Ромаданавського, повертаються до Росії з країн СНД, але також зафіксовано кілька випадків повернення з Європи і навіть з країн Північної та Південної Америки.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Програма "Співвітчизники" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: