fbpx
Політика

У Києві може з’явитися муніципальна страхова компанія – КМДА

 У Київській міській державній адміністрації розглядають питання про створення муніципальної страхової компанії для здійснення медичного страхування, повідомив заступник голови КМДА Віктор Корж.

 "Це питання обговорюється. Я, зокрема, є прихильником створення комунальної страхової компанії", – повідомив В.Корж в інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

 "Проект "Лікарняна каса" буде або галузевим, або локальним – все ж масштаб Києва вимагає глобальнішого проекту", – пояснив він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За словами чиновника, для утворення муніципальної страхової компанії розглядається питання або її створення, або придбання.

 У той же час, на засіданні бюджетної комісії Київради у вівторок було винесено питання про видачу дозволу комунальним підприємствам "Житлоінвестбуд -УКБ", "Головний інформаційно -обчислювальний центр" та "Київське інвестиційне агентство" на придбання в комунальну власність страхової компанії.

 "У зв’язку з особливостями законодавства України про страхування, придбання у власність територіальної громади Києва комунальними підприємствами існуючої страхової компанії є оптимальнішим варіантом", – йдеться в пояснювальній записці до проекту рішення.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Разом з тим, Бюджетна комісія даний проект рішення не підтримала.

 За оцінкою В.Коржа, на придбання страхової компанії для цих цілей знадобиться від 0,5 до 1 млн грн.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: