fbpx
Література

Стівен Кінг не в захваті від підліткових романів

 Зараз підліткові романи користуються великою популярністю. Серед них «Сутінки», «Знаряддя смерті», «Голодні ігри» та багато інших. Ці книги продаються мільйонами, проте відомий письменник Стівен Кінг не в захваті від цих романів.

 Слід зауважити, що сьогодні, 24 вересня, в США стартують продажі нової книги Стівена Кінга – «Доктор Сон», яка є продовженням одного з найпопулярніших його романів – «Сяйво».

 У центрі сюжету – вже дорослий Денні Торренс, який ще не забув пережитий у готелі «Оверлук» жах. Ті події сильно вплинули на його психічне здоров’я. Тепер він працює в хоспісі і намагається допомагати безнадійно хворим людям підготуватися до смерті і для цього використовує свої містичні здібності. Пацієнти називають його Доктор Смерть. Одного разу він знайомиться з 12-річною дівчинкою на ім’я Абра Стоун, яка володіє такими ж здібностями. За нею полює якась секта, яка харчується «сяйвом» дітей, і Торренс вирішує допомогти дівчинці.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

 Як зазначив Кінг, в цій книзі один з персонажів називає «Сутінки» підлітковим порно і він повністю згоден з цією думкою. За його словами, ця серія книг не про вампірів або перевертнів, а про те, як дівоча любов може виправити поганого хлопця.

 Не в захваті він і від «Голодних ігор», які, як вважає Стівен Кінг, вельми схожі на «Людину, котра біжить», автором якого він сам і є. Слід нагадати, що «біжить» вийшов під псевдонімом Кінга – Річард Бахман. Згодом книга була екранізована і головну роль у фільмі виконав Арнольд Шварценеггер.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

 У той же час, Стівен Кінг милосердніше висловлюється на адресу бестселера «50 відтінків сірого», які багато хто називає «порно для матусь». На його думку, цю серію скоріше можна назвати «сексуальною прозою для жінок віком від 18 до 25 років».

Читайте також: