fbpx
Економіка

Держфінінспекція: «Укравтодор» хотів розтратити 272 млн гривень

 Найбільшими порушниками законодавства про державні закупівлі за останній рік в Україні стали Міністерство освіти і науки та «Укравтодор». Про це в ході брифінгу повідомила Галина Єрмілова, голова управління моніторингу ризикових операцій Держфінінспекції.

 Єрмілова зазначила, що Держфінінспекцією була попереджена розтрата «Укравтодором» державних коштів, виділених на ремонт автодоріг. Загальна сума зірваних «втрат» склала 272 мільйони гривень.

 Галина Єрмілова додала, що за підсумками перевірок місцевих підрозділів «Укравтодору», були скасовані тендери або розірвані договори на ремонт автомобільних доріг.

 «Служба автомобільних доріг Черкаської області розірвала договір на 20 мільйонів гривень, у Донецькій області розірвали 5 договорів, а в Херсонській області розірвано таких договорів на 1,9 мільйона гривень», – розповіла Єрмілова.

 Вона зазначила також, що Держфінінспекція приділяє увагу контролю за використанням коштів та у сфері освіти.

 Зокрема, за результатами перевірок відділів Міносвіти в місцевих органах влади було встановлено ряд порушень. За підсумками перевірок з деякими переможцями тендерів були розірвані договори.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: