fbpx
Право

СК РФ: Greenpeace зазіхає на суверенітет Росії

Офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що акція екологічної організації Greenpeace біля платформи «Приразломная» є нічим іншим, як посяганням на суверенітет Росії. Маркін наголосив, що «до кримінальної відповідальності будуть притягнуті всі особи, які вчинили напад на платформу, незалежно від їх громадянства».

За словами представника СК, судно «Арктик Санрайз» переповнене «електронною технікою незрозумілого призначення». Крім того, коли група осіб штурмом намагається взяти російську бурову платформу, з’являються «закономірні сумніви щодо їх намірів». Будь-які дії, несанкціоновані представниками російської влади, можуть призвести до аварії, і те, що люди, які заявляють про захист екології, цього не розуміють, дуже прикро, підкреслив Маркін.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Слідчий комітет РФ порушив щодо представників організації Greenpeace кримінальну справу за статтею «Піратство», так як дії екологів – не що інше, як «напад на морське або річкове судно з метою заволодіння чужим майном, вчинене із застосуванням насильства або з погрозою його застосування».

Greenpeace звинувачують у піратстві (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: