fbpx
Політика

«В Україні кількість працевлаштованих інвалідів зросла майже в 1,5 рази», – Королевська

В Україні створили такі умови, при яких кількість працюючих людей з особливими потребами збільшилося в 1,5 рази – до 725 тисяч осіб. Про це розповіла міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Глава Мінсоцполітики заявила про це на засіданні 68- ї Генеральної Асамблеї ООН, яка проходить в Нью – Йорку.

«В Україні створені такі умови, за яких кількість працюючих людей з особливими потребами зросла приблизно в 1,5 рази – з 540 до 725 тисяч осіб. Вже сьогодні кожен другий інвалід в Україні, який досяг працездатного віку, – працює», – стверджує Наталія Королевська.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім того, Королевська нагадала про те, що з 2012 до 2013 року майже повною мірою були забезпечені потреби українських інвалідів у технічних засобах для реабілітації.

За словами міністра, уряд України, за підтримки суспільства і допомоги міжнародних організацій, зумів здійснити серйозні реформи в цій сфері. В останні роки ці нововведення принесли результат, стверджує Королевська.

«Було прийнято 20 законодавчих актів, в яких врегульовані питання соціального захисту інвалідів, інтеграції інвалідів в освіту, в професійне навчання і у відкритий ринок праці. В Україні реалізовані 2 програми соціальної і професійної реабілітації інвалідів. Крім того, на сьогоднішній день кожна людина отримує індивідуальний підхід під час працевлаштування. Роботодавці при працевлаштуванні інвалідів отримують пільги з виплат єдиного соціального внеску», – додала Королевська.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Міністр зазначила, що в питаннях, пов’язаних із створенням умов для гідного життя людей- інвалідів, велику роль відіграє міжнародне співробітництво, взаємодопомога і обмін досвідом.

«Україна готова брати активну участь у таких процесах», – запевнила Королевська.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: