fbpx
Право

Росспоживнагляд вимагає закриття 2,5 тис. сайтів за пропаганду суїциду

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) зажадала закрити 2414 сайтів, які займаються пропагандою суїциду. Примітно, що найбільшу кількість матеріалів про самогубство виявлено на таких порталах, як « ВКонтакте», Mail.ru і LiveJournal.

Також заборонені матеріали були виявлені в пошукових системах і відео – хостингах Google (69 матеріалів), Yandex (58 матеріалів) і Youtube (72 матеріали).

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«За результатами розгляду матеріалів, що надійшли було винесено 2 тис. 414 рішень про закриття сторінок сайтів, що містять інформацію про способи вчинення самогубства і заклики до вчинення самогубства», – сказано в повідомленні на сайті Росспоживнагляду. Також у відомстві уточнили  що були видалені 2 117 сторінок із забороненою інформацією.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«У стадії «заходи реагування» знаходяться 251 сторінка сайтів, власники даних сайтів повинні видалити заборонену інформацію з інтернет-ресурсу найближчим часом, інші рішення були прийняті за дубльованими посиланнями», – повідомили в Росспоживнагляді.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: