fbpx
Міжнародна економіка

Путін і президент Ісландії обговорять співпрацю в Арктиці

Як повідомили в кремлівській адміністрації, у вівторок президент Росії Володимир Путін зустрінеться зі своїм ісландським колегою Олавуром Рагнаром Грімссоном. У ході зустрічі планується обговорити питання торговельно-економічного співробітництва, а також підходи двох країн до розвитку взаємодії в Арктичному регіоні.

Зустріч проходитиме в рамках форуму, який проводить Російське географічне товариство 24-25 вересня у Салехарді. Ісландія є традиційним і дружнім партнером Росії. Президент Ісландії вже двічі до цього відвідував Росію – в 2010 і 2011 роках.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Непогано йдуть справи і у взаємній торгівлі, яка демонструє позитивну динаміку, так, торік взаємний товарообіг склав 211 900 000 доларів. А за першу половину цього року відзначено зростання на 15,6 %.

РФ і Ісландія тісно співпрацюють у галузі рибальства, фармацевтики, енергетики. Так, опрацьовується можливість спорудження електростанцій на основі поновлюваних джерел енергії на Далекому Сході. Важливим кроком у розширенні ділових, гуманітарних і туристичних контактів між двома країнами стало відкриття в цьому році авіакомпанією «Айслендейр» прямих рейсів за маршрутом Рейк’явік – Санкт-Петербург.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: