fbpx
Новини світу

Після землетрусу в Пакистані в Аравійському морі з’явився острів

 За повідомленням пакистанського телеканалу Geo News з посиланням на дані влади Пакистану, після потужного землетрусу силою 7,7 балів за шкалою Ріхтера, що стався в південно – західній провінції Белуджистан, біля узбережжя країни в Аравійському морі з’явився невеликий острів.

 За останніми даними влади Белуджістана, острів, що утворився, піднімається над морем на висоті від 6 до 12 метрів, і його ширина складає близько 30 метрів. Новий острів знаходиться на відстані 90 метрів від порту Пакистану Гвадар.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як повідомляло раніше агентство «Рейтер», близько 30 % будівель округу Аваран провінції Белуджистан зруйновані. Головний міністр провінції Белуджистан Абдул Балодж оголосив про надзвичайний стан в області. На допомогу рятувальникам вже направлені військові підрозділи і прикордонники.

 Белуджистан за територією є найбільшою провінцією Пакистану, хоча і найменш заселеною (8 мільйонів чоловік). Протягом декількох хвилин після основного поштовху спостерігалися затухаючі афтершоки з максимальною силою в 5,9 балів за шкалою Ріхтера.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За останніми даними, жертв в результаті землетрусу налічується вже 46 осіб.

Землетрус в Пакистані (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: