fbpx
Новини світу

Черговий екіпаж відправиться на орбіту 26 вересня

У ніч на 26 вересня до Міжнародної космічної станції відправиться космічний корабель "Союз ТМА -10М". Сьогодні державна комісія затвердила міжнародний екіпаж.

До основного складу увійшли космонавти Роскосмосу Олег Котов та Сергій Рязанський, а також астронавт НАСА Майкл Хопкінс. Дублюючий склад нової експедиції будуть представляти космонавти Роскосмосу Олександр Скворцов та Олег Артем’єв, а також астронавт НАСА Стівен Свонсон. Олег Котов – найдосвідченіший член екіпажу, він вже два рази вирушав у космос. Для Рязанського і Хопкінса це буде перший політ. У дублюючому екіпажі Скворцов один раз побував на орбіті, Свонсон – двічі, а Артем’єв – новачок.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За словами Сергія Крикальова (начальника Центру підготовки космонавтів імені Гагаріна), програма підготовки екіпажів виконана повністю. "За висновком Головною медичної комісії, основний і дублюючий екіпажі визнані придатними до виконання космічного польоту», – підкреслив Крикальов.

Старт ракети-носія призначений на 00:59 за московським часом 26 вересня. Стиковка з МКС запланована на 6:59. 

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Черговий екіпаж космонавтів до польоту готовий (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: