fbpx
Політика

Вашингтон готовий обговорювати з Іраном його ядерну програму

Офіційний представник держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що США готові працювати з новим президентом Ірану Хасаном Роухані, у разі, якщо його адміністрація серйозно підійде до питання врегулювання ситуації навколо іранської ядерної програми.

«Держсекретар США Джон Керрі вітає рішення глави МЗС Ірану Мохаммада Джавада Заріфа взяти участь у зустрічі з постійними членами Ради Безпеки ООН і Німеччиною, яка пройде під керівництвом верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, для обговорення ядерної програми», – сказала Псакі.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Раніше і Кетрін Ештон повідомила, що в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку відбудеться зустріч представників «шістки» (Росія, Великобританія, Китай, США, Франція і Німеччина) з главою МЗС Ірану.

Цю ж інформацію підтвердив і сам Зариф, який навіть уточнив, що зустріч намічена на четвер. Повідомляється, що американську сторону на переговорах представлятиме Джон Керрі.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: