fbpx
Політика

Пан Гі Мун: “Досить постачати зброю до Сирії”

 На думку голови ООН Пан Гі Муна, вирішення питання про хімічну зброю не зможе припинити військовий конфлікт у Сирії. Політик вважає, що країни, які постачають зброю і боєприпаси до Сирії, зобов’язані припинити це робити, інакше війна в країні буде продовжуватися.

 «Знищення хімічної зброї нас повністю не задовольнить. В даний момент Сирію руйнують ширші військові дії», – підкреслив голова ООН Пан Гі Мун під час політичної дискусії в Генеральній асамблеї ООН. За словами голови організації, в країні більше людей гине не від хімічної зброї.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Я хочу закликати всі держави зупинити підтримку кровопролиття в Сирії і припинити поставляти в країну озброєння», – звернувся до світових державам Пан Гі Мун.

 Говорячи про хімічну зброю, Пан Гі Мун закликав Сирію виконати свої зобов’язання. Нагадаємо, що Дамаск висловив згоду надати всю хімічну зброю країни під контроль міжнародної організації. Повна утилізація хімічної зброї планується до середини наступного року. Нагадаємо, що експерти підтвердили факт застосування смертельного газу 21 серпня під Дамаском.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: