fbpx
Новини світу

Обама: “Докази показують на те, що хімічну зброю застосовував режим Асада”

 Американський президент Барак Обама заявив під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН про те, що в даний момент застосування хімічної зброї владою Сирії доведено.

 «У нас вистачає доказів, щоб визнати факт застосування хімічної зброї режимом Асада. Саме сирійська влада застосовувала хімічну зброю проти мирних громадян 21 серпня», – заявив президент Сполучених Штатів Америки.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Також Обама зазначив, що США готові застосувати щодо Сирії військову силу. Військова сила буде застосована в тому випадку, якщо країнам Близького Сходу буде необхідний захист.

 Своєю чергою, голова ООН Пан Гі Мун звернувся до міжнародного співтовариства із закликом покарати тих, хто причетний до застосування хімічної зброї в Сирії 21 серпня. Також Пан Гі Мун додав, що необхідно в терміновому порядку припинити постачання озброєння до Сирії. На думку генсека ООН, якщо постачання зброї і боєприпасів будуть продовжуватися, то в країні ніколи не буде миру. Також він закликав простежити за процесом знищення хімічної зброї.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Процес утилізації хімічної зброї повинен бути виключно безпечним», – заявив Пан Гі Мун.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: