fbpx
Право

Генеральна прокуратура України просить взяти під свій контроль справу про українського рибака

 Генеральна прокуратура України підготувала звернення до прокуратури Росії з проханням про передачу продовження розслідування кримінального провадження проти українського моряка Олександра Федоровича. Нагадаємо, що Олександр Федорович є єдиним моряком, який вижив в аварії, що сталася 17 липня в Азовському морі. Тоді в результаті зіткнення прикордонного катера Росії з маломірним судном загинуло четверо українців. Трагедія сталася недалеко від селища Воронцовка.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 «Ми звернулися до прокуратури Росії з проханням про передачу розслідування справи Федоровича», – повідомляє прес-служба генпрокуратури.

 Також наголошується, що справа може бути передана відповідно до положень конвенції про правову допомогу кримінальних та сімейних справах. У Генеральній прокуратурі України наполягають на необхідності проведення об’єктивного всебічного розслідування.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, що проти громадянина України порушено кримінальну справу за статтею «Нелегальний вивіз і видобуток біологічних ресурсів» Кримінального кодексу Російської Федерації.

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: