fbpx
Право

Компанія Батуріної вимагає від Мінфіну 33 млрд рублів

 Сьогодні, 24 вересня, московський арбітражний суд зареєстрував позов ЗАТ «Територіальна дирекція "Сетунська"», основним власником акцій якої є Олена Батуріна. За матеріалами позову, ЗАТ «Територіальна дирекція "Сетунська"» вимагає стягнути з Мінфіну Росії суму  33,596 мільярда рублів. Надійшов позов до суду 23 вересня, і поки він ще не прийнятий до виробництва.

 Вищий арбітражний суд (ВАС) РФ в липні 2013 року вже відмовив ТД «Сетуньскій» у перегляді судових постанов нижчестоящих інстанцій, які, згідно з позовом Росмайна, витребували з володіння компанії три земельні ділянки на заході Москви загальною площею 16,387 гектара, де ТД «Сетунська» запланувала споруду багатофункціонального комплексу «Сетунь – Хіллс».

 З тим, що землі ТД "Сетунської" належать частково до територій, які зарезервовані указом від 1993 року президента Росії під будівництво будинків для іноземних представництв Індії, Китаю та Куби, суди погодилися. Однак приватизація землі, а також реєстрація права власності на неї були реалізовані з грубим порушенням існуючих міжнародних договорів.

 Із заявою про скасування указу президента від 1993 року ТД «Сетунська» зверталася також і до Верховного суду РФ, проте суд той позов відхилив.

 За матеріалами: РАПСІ

Читайте також: