fbpx
Без категорії

Боротьба. «Я буду і далі виступати за Україну», – Аліна Махиня

Українська чемпіонка світу спростувала інформацію про рішення змінити «спортивне громадянство».

Нагадаємо, що у фінальному бою на чемпіонаті світу в Будапешті 22-річна донеччанка Аліна Махиня перемогла канадку Стейсі Анаку, здобувши в тому бою чисту перемогу (туше). Варто відзначити, що фінальний бій тривав 2 хвилини 17 секунд.

Нещодавно стало відомо, що Аліна Махиня вже з наступного сезону буде представляти Азербайджан. Однак, як сказала сама спортсменка: «Це все неправда! Я буду і далі виступати за Україну. Вони зробили мені пропозицію, але я згоди не давала».

«Будапешт для мене – щасливе місто», – розповіла Аліна, що виграла перше доросле золото на першості.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

Вона нагадала, що була в Будапешті ще у 2010 році, коли столиця Угорщини приймала чемпіонат світу серед юніорів. Зазначимо, що той чемпіонат світу Махиня теж виграла.

Після цього, повідала спортсменка, вона купила собі кухоль з написом «Я люблю Будапешт», а ще магніти і приправи.

«Було дуже приємно, коли мене підтримували в Будапешті, було дуже багато прапорів з України. У соцмережах мені прийшло близько 60 повідомлень. Писали навіть ті люди, яких я взагалі не знаю. Приємно», – додала спортсменка.

Почасти на такі результати Аліни Махині вплинуло і те, що боротьбу таки залишили в олімпійській програмі. Однак для більшої видовищності вирішили змінити правила змагань.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

«Нові правила мені більше подобаються, бо прибрали клінчі, а періоди стали по 3 хвилини. Тепер є більше часу боротися», – зазначає Махиня.

Вона розповіла, що цілих 2 роки «штурмувала вершину чемпіонату світу», але кожного разу вона залишалася буквально в кроці від п’єдесталу.

«Я не шкодувала зусиль, я знала, що цього разу обов’язково буду на чемпіонаті світу з медаллю. Однак про золото навіть не дозволяла собі думати», – підсумувала спортсменка.

За матеріалами: isport.ua

Читайте також: