fbpx
Політика

«Газпром» і Молдова продовжили термін дії газової угоди

 Російський газовий концерн «Газпром» домовився з Молдовою про продовження контракту на постачання і транзит газу до кінця 2014 року. Відповідну новину оголосив міністр економіки Молдови Валерій Лазер, який вів переговори з віце-президентом «Газпрому» Олександром Медведєвим.

Молдовський чиновник підкреслив, що сторони домовилися продовжити контракт, згідно з яким «Газпром» буде займатися поставками і транзитом газу через Молдову на Балкани. При цьому Лазер зазначив, що раніше «Газпром» пропонував Молдові закуповувати паливо за тією ж ціною, що і Румунія, але в кінцевому результаті їм все ж вдалося домовитися залишити колишню ціну.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Слід зауважити, що договір між російським газовим концерном і Молдовою закінчився ще в 2010 році , проте сторони неодноразово продовжували його.

В даний час російський газ обходиться Молдові в 380 доларів за тисячу кубометрів. При цьому Румунія платить за таку ж кількість палива 420 доларів, а Україна – 530 доларів.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: