fbpx
Політика

«Гетьман Сагайдачний» вирушить на боротьбу з піратами

У Військово-Морських Силах України повним ходом завершується підготовка фрегата «Гетьман Сагайдачний». Український фрегат разом з групою спеціального призначення (оглядовою командою) і вертольотом Ка -27 повинен вже сьогодні відправитися в район Аденської затоки. В Аденській затоці «Гетьман Сагайдачний» візьме участь в операції ЄС «Аталанта» та операції НАТО з протидії піратству на морі «Океанський щит». Про це українським ЗМІ повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Командувач Військово-Морськими Силами України адмірал Юрій Ільїн підкреслив, що спрямування українського військового корабля в район проведення антипіратських операцій Європейського союзу і НАТО є дуже важливим для країни.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Перед відплиттям на фрегаті пройшов урочистий молебень, священики «благословили воїнів на ратний подвиг».

«Перш за все, це стосується захисту національних інтересів України, а як відомо, найголовнішим національним інтересом у нас є людина», – зазначив керівник Військово-Морських Сил України.

Він додав, що лише за останні 2 роки 52 українці вже встигли потрапити в полон до піратів. На думку Юрія Ільїна, прийняте на державному рівні рішення про приєднання України до антипіратської операції свідчить про турботу керівництва української держави щодо захисту всіх громадянина країн.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Планується, що сьогодні український фрегат «Гетьман Сагайдачний» з групою спеціального призначення й вертольотом Ка-27 на борту вийде з порту Севастополь. Мета фрегата – безпосередня підготовка до виконання завдань операції Євросоюзу «Аталанта» та операції з протидії піратству на морі «Океанський щит». Проходити підготовка буде в районі, наближеному до району безпосереднього проведення операцій.

За матеріалами: mil.gov.ua, УНН

Читайте також: