fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В Одесі стартувала спільна колегія МВС України та Росії

Охорона громадського порядку в ході масових заходів, а також обмін інформацією під час оперативно-профілактичної роботи – це ключові питання, які обговорюватимуться на засіданні.

Відзначимо, що на початку колегії до всіх учасників звернувся міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев. Міністр зазначив, що співпраця між правоохоронними відомствами є вкрай важливою, тому що дозволяє швидко і ефективно працювати. Особливо актуальним співробітництво між Росією і Україною стає при затриманні злочинців, які знаходяться у міждержавному розшуку.

Володимир Колокольцев також подякував українській міліції за розшук і екстрадицію особи, причетної до подвійного вбивства російських правоохоронців. Крім того, важливим стало також розкриття серії викрадень не тільки на території Росії, але і на території України.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«Нас цікавить і питання успішної роботи міліції під час проведення ЄВРО -2012 в Україні. Ваш досвід знадобиться нам під час проведення в Росії Олімпіади в 2014 році», – завив глава російського МВС.

Ефективну співпрацю міліцейських відомств України та Росії відзначив і український міністр – Віталій Захарченко.

Глава МВС України заявив, що зараз дуже важливим є факт формування Міждержавного інформаційного банку. За його словами, за час свого існування цей банк зарекомендував себе в якості ефективної системи з обміну інформацією.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

«Українська міліція перебуває на шляху реформування і вдосконалення. Нам цікаво почути про досвід колег з Росії в цьому напрямку. Хотілося б подякувати російській стороні за ту допомогу, яку вона надала нам під час проведення торік ЄВРО-2012. Саме охорона громадського порядку при проведенні культурно-масових та спортивних заходів є пріоритетною темою цієї колегії», – підсумував Захарченко.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: