fbpx
Кінотеатри

Катрін Деньов вручать чергову премію

Європейська кіноакадемія на 26-й урочистій церемонії, яка відбудеться 7 грудня, вручить актрисі Катрін Деньов почесну премію за видатні заслуги у кінематографі.

Серед нагород Деньов, яких вона удостоїлася за свою майже п’ятидесятирічну акторську кар’єру, – премії Каннського, Берлінського, Венеціанського і Московського кінофестивалів. Торік актриса стала володаркою спеціального призу імені Станіславського «Вірю». Катрін Деньов неодноразово номінувалася на головну премію Французької кіноакадемії «Сезар», два рази актриса удостоювалася цього призу – за роботу у фільмах «Останнє метро» Франсуа Трюффо і «Індокитай» Режиса Варньє. Також картина «Індокитай» принесла Деньов номінацію на премію Американської кіноакадемії «Оскар».

У фільмографії Катрін Деньов – більше ста фільмів. Вперше світ заговорив про чудову актрису після виконання головної ролі у стрічці «Шербурзькі парасольки» Жака Демі. Не меншу популярність заслужили картини «Танцююча в темряві» Ларса фон Трієра, «8 жінок» і « Відчайдушна домогосподарка» Франсуа Озона .

Катрін Деньов у фільмі "Індокитай" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: