fbpx
Економіка

«Нафтогаз»: Газові сховища України мають серйозний потенціал

Українські газові сховища сьогодні є одними з найбільших у Європі і мають об’єм 15-16 мільярдів кубометрів газу у вільному доступі. Про це під час брифінгу в міжнародному виставковому центрі в Києві заявив Вадим Чупрун, заступник голови НАК «Нафтогаз України».

За словами Чупруна, ці сховища потрібно заповнювати – це потрібно не тільки «Газпрому», але і споживачам з Євросоюзу. Україна звертається до своїх партнерів: закачуйте газ, розплатитеся за рахунками і можете в будь-який момент скачувати цей газ до Європи.

Сьогодні Україна платить великі гроші за газ постачальнику, який абсолютно не рахується з тим, чи влаштовує такий стан справ Україну.

«Україна платить стільки, скільки не платить жодна країна в Європі. Саме тому ми зайнялися серйозними підрахунками, що тут робити. І тепер ми говоримо: будь ласка, закачайте газ за нормальними тарифами із постачання, транзиту», – додав Чупрун.

Він підкреслив також, що Україна збирається використати потенціал транзитера російського газу під час переговорів про зменшення ціни на російське блакитне паливо.

За матеріалами: УНН

Читайте також: