fbpx
Економіка

Погода в Росії. До кінця тижня може випасти сніг

За повідомленнями синоптиків, у центральному регіоні Росії погода поквапилася майже на місяць і кінець вересня більше схожий на кінець жовтня. Мало того, вже в середині цього тижня може випасти перший сніг. За останній тиждень в Москві та Центрі країни випала аномально велика норма опадів – удвічі більша від нормальних показників.

"Поки найбільш дощовим є вересень 1885 року, – розповіла провідний спеціаліст центру "Фобос" Олена Волосюк. – Уявіть, майже 130 років тому в нашому місті за 1 місяць осені випало близько 170 міліметрів опадів. Але треба сказати, що за даними на ранок понеділка в Москві вже зафіксовано 152 міліметри, тобто до рекорду нам залишилося менше 20 міліметрів".

Зараз весь центр знаходиться під впливом відразу кількох циклонів і один з них, найсильніший, прийшов зі Скандинавії. Так що, до середи триватимуть дощі. Проте вже до середини тижня прорветься холодне повітря з Арктики, і можливо, випаде сніг.

"А ось, починаючи з середи, до нас прорветься холодне арктичне повітря, і в другій половині тижня у нас цілком вірогідні слабкі заморозки. Не виключено, що до дощів подекуди доміситься мокрий сніг", – продовжила Волосюк.

Московські комунальники вже включили опалення майже у всіх будинках, адже синоптики стверджують, що бабиного літа цього року не буде.

Погода в Росії. До кінця тижня може випасти сніг (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: