fbpx
Міжнародна економіка

KSG Agro: Україна не збирається здавати в оренду землю Китаю

 За словами керівника українського агрохолдингу KSG Agro Сергія Касьянова, ні сама держава, ні приватні компанії України не мають намірів і прав здавати в оренду землю іноземцям, в тому числі китайцям.

 Інформація про те, що китайська державна корпорація Xinjiang Production and Construction збирається отримати в оренду майже три мільйони гектарів землі в Україні, не відповідає дійсності, підкреслив Касьянов. "Мова може йти не про покупку і навіть не про суборенду, а про спільну діяльність", – додав голова агрохолдингу KSG Agro.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Реалізація спільного проекту з китайською корпорацією почнеться з установки систем крапельного зрошення на землях, орендованих українським холдингом. Йдеться про 96 тис. гектарів в Криму, Дніпропетровській і Херсонській областях.

 Касьянов підкреслив, що проект з китайськими партнерами – частина масштабних планів уряду України щодо відновлення системи зрошення. Також сторони планують працювати у сфері рослинництва і тваринництва.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 На який термін укладений договір – не уточнюється, раніше китайські ЗМІ повідомляли, що йдеться про угоду, розраховану на 50 років.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: