fbpx
Інновації

Машини «швидкої допомоги» у Запоріжжі оснастять «тривожними кнопками»

 У Запорізькому обласному центрі медицини катастроф та екстреної медичної допомоги відбулася презентація оновлених автомобілів «швидкої допомоги», які були обладнані спеціальними «тривожними кнопками». Про це представникам ЗМІ повідомили працівники Запорізької облдержадміністрації.

 Керівник департаменту охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Казека розповів про те, що запорізький регіон став першим у всій Україні, який системно почав займатися питанням «тривожних кнопок» .

 Зокрема, зараз «тривожні кнопки» були встановлені на 40 автомобілях «швидкої допомоги». За словами чиновника, вже до 1 листопада поточного року всі 153 карети «швидкої допомоги» будуть обладнані «тривожними кнопками». За наявними даними, загальна вартість даного проекту становить 600 тисяч гривень.

 Голова управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Запорізькій області Сергій Рубанов повідомив про те, як працює ця система. За його словами, медпрацівники можуть знаходитися навіть на відстані до 200 метрів від своєї машини. У разі небезпеки медпрацівники натискають кнопку на своєму брелоку, цей спеціальний сигнал отримує водій «швидкої допомоги», який відразу ж викликає підмогу.

 «Такі виклики будуть відпрацьовувати оперативні групи міліції, які повинні забезпечити прибуття машини на місце виклику протягом 3-5 хвилин», – заявив Сергій Рубанов.

 Крім того, в диспетчерській службі міліції буде встановлено спеціальний великий монітор. На цьому моніторі буде зображено місцезнаходження не тільки «швидкої допомоги», але і машини оперативних груп правоохоронців. Таким чином, упевнений Сергій Рубанов, можна в «ручному режимі» підкоригувати, яка група буде ближче всіх до точки виклику.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: