fbpx
Політика

Іноземців змусять складати іспит з української мови для отримання громадянства?

 Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, міжнаціональних відносин та національних меншин рекомендує прийняти проект закону про введення в Україні іспиту з української мови для всіх іноземців, які бажають отримати громадянство. Про це стало відомо з проекту постанови про прийняття за основу законопроекту «Про внесення змін до статті 9-ту закону України "Про громадянство України"».

 Зокрема, в цьому законопроекті пропонується внести деякі зміни до статті 9-тої закону України «Про громадянство України». Влада хоче встановити одну додаткову умову для отримання громадянства України, а саме – успішне проходження іноземцем письмового та усного тестування на знання Конституції України. Крім того, всіх іноземців планується екзаменувати на володіння українською мовою на рівні, якого буде достатньо для спілкування.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Варто відзначити, що ця умова не поширюється на тих осіб, якічерез інвалідність обмежені у своїх комунікативних здібностях.

 Додамо, що в законопроекті також пропонується внести деякі уточнення до пункту 6-ї частини 2-ї закону України «Про громадянство України». Зокрема, пропонується уточнити, що законні джерела існування для всіх осіб, які прагнуть отримати українське громадянство, в цілому не повинні бути меншими від прожиткового мінімуму громадян.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 Коли Верховна Рада буде голосувати за цей законопроект – не відомо.

 Раніше повідомлялося , що понад мільйон жителів Російської Федерації вважають українську мову рідною . «Ми відзначаємо в Росії великий інтерес до вивчення української мови , більше мільйона російських громадян вважають українську мову рідною , а в Україні є інтерес до російської мови » , – розповіли раніше в Міносвіти Росії .

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: