fbpx
Новини світу

Будь-яке зовнішнє втручання в Сирію буде протизаконним – Путін

 Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що втручатися в сирійський конфлікт не припустимо. На думку Путіна, зовнішнє втручання може призвести до дестабілізації ситуації в країні та на Близькому Сході. Про це російський лідер заявив під час свого виступу на засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ.

 «Будь-яке зовнішнє втручання в сирійський конфлікт стане найбільшим порушенням норм міжнародного права. Такий вчинок буде суперечити статуту ООН. Саме такий сценарій здатний привести до дестабілізації ситуації як в самій Сирії, так і на всьому Близькому Сході. Також втручання матиме негативний вплив на ситуацію в зоні відповідальності нашої організації», – заявив президент Російської Федерації Володимир Путін.

Читайте також:  Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 Також Володимир Путін висловив свою вдячність всім партнерам по ОДКБ, які підтримали російсько – американські пропозиції щодо врегулювання ситуації, що склалася в Сирії. Нагадаємо, що підтримку позиції Російської Федерації висловили президент Білорусі Олександр Лукашенко, а також президент Вірменії Серж Саргсян.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: