fbpx
Економіка

Учасниця Pussy Riot Надія Толоконникова почала голодування

 Одна з учасниць скандального колективу Pussy Riot Надія Толоконникова, яка зараз відбуває дворічний термін у мордовській колонії, вирішила оголосити голодування. При цьому, як стверджує сама дівчина, вдатися до відповідного кроку її спонукали загрози з боку заступника начальника ІК -14 Юрія Купріянова. Зокрема, як стверджує Толоконникова, він натякнув їй на те, що її можуть вбити. За її словами, після цього їй почали погрожувати багато засуджених, які стверджували, що мають відповідний дозвіл з боку адміністрації.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

У зв’язку зі сформованою ситуацією, дівчина вирішила звернутися до Слідчого комітету і зажадати забезпечити свій захист.

Тим не менш, різні загрози є не єдиною причиною, яка спонукала її оголосити голодування. До всього іншого, вона скаржиться на погані умови утримання в колонії. Так, за словами дівчини, робочий день швачок становить від 16 до 17 годин, а норми виробітку постійно збільшують. Спочатку норма була 100 костюмів, а тепер 150. У тому випадку, якщо норма не виконується, засуджених піддають різним покаранням, аж до позбавлення права на відвідування туалету.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Надія Толоконникова також стверджує, що керівництво заохочує, коли одні засуджені карають інших засуджених. За її словами, в основному вказівки від начальства отримують майстри бригад або старшини загонів, тому в’язні бояться скаржитися на порушення норм у колонії.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: