fbpx
Суспільство

Фестиваль «Дні Львова в Києві» завершився

 У Києві завершився фестиваль «Дні Львова в Києві», який проходив 19-22 вересня на території Мистецького Арсеналу.

Останній день фестивалю, якого з нетерпінням чекала величезна кількість відвідувачів, був особливим: виступ лідера відомої української рок-групи «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука та виступ переможниці Євробаченні 2005 року співачки Руслани з програмою «Дикі танці». Відзначимо, що Роман Григорович Віктюк, театральний режисер, художній керівник Театру Романа Віктюка, на жаль, на фестиваль потрапити не зміг.

Перед довгоочікуваним виступом лідера групи «Океан Ельзи» проводилося безліч вікторин на знання історії Львова, переможців яких чекали цінні призи від спонсорів заходу.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Святослав Вакарчук в рамках свого спілкування з публікою розповів про почуття, які у нього асоціюються зі Львовом, і про своє юнацьке життя в Києві. «Коли я приїжджаю до Львова, я відчуваю себе львів’янином. Коли я в Києві – киянином. Коли я в рідному місті (Святослав Вакарчук народився в Мукачеві, – ред.) розумію що народився і виріс там», – сказав Вакарчук. Також Святослав Вакарчук розповів про свої перші враження про Київ: «Я пам’ятаю, що коли ми шукали квартиру, нас цікавило єдине питання: чи є в будинку вода. На нас перший час дивилися з якимось подивом, нас ніхто не розумів. Одного разу наш ріелтор не витримав і запитав: чому Ви завжди цікавитеся чи є в будинку вода? Ми йому спробували пояснити, що у Львові в той час вода включалася лише в певний час».

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

Наприкінці залишається відзначити, що «Дні Львова в Києві» проходили на території національного культурно-мистецького та музейного комплексу Мистецький Арсенал з 19 до 22 вересня.

Читайте також: