fbpx
Політика

«Сидіти на двох стільцях не вийде», – Медведєв про євроінтеграцію України

 Прем’єр – міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв упевнений, що якщо в листопаді – таки буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом, то особливий партнерський режим між Києвом і Кремлем закінчиться.

 «Нехай вони продають свою продукцію в Європу, нехай спробують продати», – попередив прем’єр – міністр.

 Голова російського уряду зазначив, що на двох стільцях, як зараз хоче український уряд, «сидіти не вийде». Дмитро Медведєв попередив також, що якщо в листопаді відбудеться підписання асоціації України з Євросоюзом, то керівництво української держави «не повинно обманювати людей».

 «Не потрібно ображатися і на наслідки, а вони будуть», – стверджує прем’єр – міністр.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За його словами, Угода про асоціацію з ЄС має вступити по положенню ще до його ратифікації. Якісні і хороші товари з Євросоюзу спочатку прийдуть на український ринок, а з України будуть прагнути і до російського ринку.

 «Ми будемо використовувати всі можливості, які надаються і які ми можемо використовувати в рамках СОТ щодо українських і європейських товарів», – додав політик.

 Медведєв зазначив також, що прагнення України до асоційованого членства в Європейському союзі – це суверенне рішення української держави. При цьому влада України говорить про те, що вони мають намір прагнути до зміцнення відносин і з Митним союзом. Однак, Україна це збирається робити тільки по тих пунктах, які не суперечать Угоді про асоціацію.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Нарешті вони прямо сказали про це, але це означає, що зараз в України немає жодних шансів для подальшого розвитку відносин з Митним союзом», – підкреслив він.

 Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію з ЄС під час саміту, який у листопаді прийме Вільнюс .

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: