fbpx
Політика

Тимошенко доставлять до суду, коли вона того захоче – ДПтСУ

 Державна пенітенціарна служба України (ДПтС ) в черговий раз наголошує, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко буде етапована до суду лише тоді, коли сама цього забажає.

"Сьогодні під час спілкування з начальником Качанівської колонії Ю.  Тимошенко відмовилася від пропозиції пройти в конвойний автомобіль (для участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ – ІФ)… позиція пенітенціарної служби з питань застосування можливого примусу залишається незмінною – поки сама засуджена самостійно і за власним бажанням не прийме рішення бути етапованою, з урахуванням постійних її спроб створити провокації, ніхто не буде змушувати її це робити із застосуванням сили чи примусу", – йдеться в повідомленні, разміщеному на сайті відомства в понеділок.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

На думку начальника Качанівської виправної колонії Ігоря Колпащікова, спекуляції Ю.Тимошенко на темі етапування – це спроби політизувати звичайний процес етапування, а також "спроби реабілітуватися за те, що ЗМІ вона говорить одне, а робить – інше".

"Зі свого боку ми робимо все за законом, що, з моєї точки зору, вона використовує у власних політичних цілях. Єдине, що важко нам, так це пояснити простим людям, співробітникам, які забезпечують конвой, супроводу ДАІ, чому вони вже вкотре стають інструментом для реалізації політичних трюків засудженої", – сказав І. Колпащіков.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Як повідомлялося, в понеділок вранці відбулося чергове засідання у справі ЄЕСУ. Державна пенітенціарна служба України заявила, що готова етапувати Ю. Тимошенко до суду в разі її згоди. На територію лікарні приїхали автозак, швидка і машини супроводу ДАІ. Однак доставка екс -прем’єра до суду не відбулася, оскільки, як повідомив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков, Ю.Тимошенко в усній формі відмовилася від етапування. Пізніше захисник екс-прем’єра Сергій Власенко повідомив, що його підзахисна дізналася, що відмовляється від доставки до суду у справі про фінансові зловживання корпорації ЄЕСУ, з випуску телевізійних новин.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: