fbpx
Політика

Росія і НАТО почали навчання з боротьби з повітряним тероризмом

У понеділок, 23 вересня, Росія і НАТО приступили до навчань з боротьби з повітряним тероризмом, які назвали "Пильне небо- 2013". Маневри будуть проходити в три етапи і завершаться 25 вересня. Північноатлантичний блок на навчаннях представляють Норвегія, Польща і Туреччина.

Перший день навчань в понеділок пройде в імітаційному режимі – і літак-порушник, і сили, що протистоять йому, будуть лише умовно позначені. При цьому сторони перевірять, наскільки ефективно працюють всі ланки системи інформаційного обміну між учасниками навчань.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

У наступні два дні планується відпрацювати практичні завдання з перехоплення і супроводу винищувачами літака зі "зловмисниками" на борту і недопущення теракту. Зокрема, 24 вересня над акваторією Чорного моря, а 25 вересня – над Балтійським морем, ВПС Росії і НАТО будуть «визволяти» авіалайнери, захоплені умовними терористами.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Моделюючи захоплення цивільного літака зловмисниками і його подальше звільнення, сторони вважають, що в таких ситуаціях необхідно не тільки обмінюватися інформацією, а й відпрацьовувати спільні процедури дій.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: