fbpx
Новини світу

Росія передала Ірану АЕС «Бушер»

 Російська Федерація передала в експлуатацію Ірану атомну електростанцію «Бушер». Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на неназваного представника «Росатому».

 Російські фахівці передали своїм колегами з Ірану контроль над першим енергетичним блоком АЕС, виведеним на 100 % проектної потужності в 1000 мегават в серпні 2012 року.

 Як раніше зазначав Алі Акбар Салехі – голова організації з атомної енергії Ірану і міністр закордонних справ – росіяни будуть продовжувати свою роботу на першому енергетичному блоці впродовж гарантійного терміну експлуатації, який складе 2 роки.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Іранський чиновник також висловив надію, що роботи з будівництва другого енергетичного блоку АЕС «Бушер» розпочнуться найближчим часом. На початку серпня цього року іранський уряд заявив, що має намір підписати з Російською Федерацією договір про будівництво нової АЕС. Подробиці майбутньої угоди не уточнюється.

 Будівництвом атомної станції в Бушері почали займатися німецькі ядерники ще в 1975 році, проте незабаром даний проект був заморожений через санкції США щодо Ірану. У 1992 році іранська влада домовилися про зведення АЕС з Росією.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: