fbpx
Новини світу

Хімічної зброї в Сирії не так вже й мало – Асад

 За словами президента Сирії Башара Асада, в країні не так вже й мало хімічної зброї. Про це сирійський лідер заявив в інтерв’ю китайському телеканалу.

 «Виробництво хімічної зброї в Сирії почалося ще десятиліття тому. В даний момент її не так вже й мало», – заявив Башар Асад, відповідаючи на запитання про арсенал хімічної зброї Сирії. Проте президент Сирії відразу запевнив, що всі запаси хімічної зброї знаходяться в добре охоронюваних місцях.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Також сирійський лідер відзначив, що після підписання домовленості між Російською Федерацією та Сполученими Штатами Америки щодо питання хімічної зброї Сирії перед урядом арабської республіки встали два головні завдання.

 «Для початку ми повинні повідомити ООН всю інформацію про нашу військову хімічну програму. Даний звіт уже ліг на стіл експертів кілька днів тому. Другим завданням є забезпечення фахівців, які приїдуть на виробництво і в сховища хімічної зброї до Сирії», – заявив президент Сирії. Асад додав, що в деякі райони країни буде обмежений доступ інспекторів через ситуацію, що там склалася.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: