fbpx
Наука

Приватній вантажівці Cygnus не вдалося пристикуватися до МКС

Американському приватному космічному кораблю Cygnus так і не вдалося зістикуватися з Міжнародною космічною станцією. Як повідомляє творець корабля компанія Orbital Sciences, через збій під час спроби встановити прямий зв’язок між МКС і кораблем, процедура відкладена як мінімум на 48 годин. Як було заплановано, в неділю о 15:00 мск вантажівка повинна була бути захоплена маніпулятором, однак, вранці о 9:30 мск Cygnus намагався встановити прямий зв’язок з МКС, але сеанс не вдався.

Отримані у відповідь деякі дані мали значення, що відрізнялися від очікуваних, і через це зв’язок був перерваний. Фахівці компанії Orbital заявляють, що з’ясували причину збою і зараз виправляють помилку в програмному забезпеченні.

«Щоб продовжити процес зближення з МКС потрібно приблизно 48 годин, що пов’язано з особливостями орбітальної механіки і траєкторії зближення», – йдеться в повідомленні. Нагадаємо, вантажний космічний корабель Cygnus («Лебідь»), розроблений Orbital Sciences в рамках контракту з НАСА з доставки вантажів на МКС. Апарат став другою в історії приватною космічною вантажівкою.

Перша така «вантажівка» – Dragon, була створена компанією SpaceX також за контрактом з НАСА і вже здійснила два регулярних рейси до космічної станції.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: