fbpx
Політика

Лавров і Керрі обговорили по телефону питання виконання плану щодо сирійської хімзброї

Прес-служба МЗС Росії повідомила, що напередодні глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров обговорив по телефону хід реалізації домовленості про постановку сирійської хімзброї під міжнародний контроль з держсекретарем США Джоном Керрі.

«За ініціативою американської сторони відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ РФ С. Лаврова з державним секретарем США Джоном Керрі. Обговорювався перебіг реалізації російсько-американської домовленості про постановку хімічної зброї в Сирії під міжнародний контроль», – йдеться в повідомленні на офіційному сайті російського відомства.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Як вже повідомлялося, глави МЗС Лавров і Керрі 14 вересня завершили в Женеві третій раунд переговорів щодо ситуації з хімічними арсеналами в Сирії, в ході яких було досягнуто ряд домовленостей, які передбачають знищення хімічної зброї в республіці до середини 2014 року.

Пізніше сирійський президент Башар Асад заявив, що Сирія не заперечує проти знищення її хімзброї, однак процес її передачі під міжнародний контроль потребує приблизно 1 млрд доларів і займе близько року. Крім того, в Сирії очікують обіцяного повернення інспекторів ООН з тим, щоб вони провели нове розслідування і переконалися, що хімзброю застосувала саме опозиція.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Лавров і Керрі обговорили по телефону питання виконання плану щодо сирійської хімзброї (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: