fbpx
Політика

Кабінет Міністрів затвердив план інтеграції циган в Україні

 Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо реалізації стратегії захисту та інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство. Зазначимо, що стратегія розрахована на період до 2020 року. Про це стало відомо з розпорядження Кабінету Міністрів № 701 від 11 вересня 2013 року.

 Варто відзначити, що в плані передбачається забезпечення зайнятості та соціального захисту циган, а також їх правового захисту. Крім того, передбачено підвищення освітнього рівня, охорона здоров’я, поліпшення житлово – побутових умов, а також задоволення інформаційних та культурних потреб ромів.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Зокрема, розпорядженням Кабміну передбачається проведення інформаційно – просвітницької роботи в Україні. Мета такої роботи – протидія упередженого ставлення населення України до циганів. Крім того, така робота повинна підвищити рівень обізнаності циган про права людини.

 У плані Кабміну також передбачено забезпечення циган документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство.

 Кабмін доручив Державній міграційній службі України в 2014-2015 роках почати облік циган, які отримали документи.

 У місцях проживання ромів соціальними службами та правоохоронними органами буде проведена профілактична робота, мета якої – запобігання бездомності і безпритульності дітей, а також недопущення їх втягування у протиправну і злочинну діяльність.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Раніше стало відомо, що Кабінет Міністрів запропонував Віктору Януковичу подбати про циган. Реалізація «циганської» стратегії обумовлена ​​виконанням владою України рекомендацій для лібералізації Євросоюзом візового режиму для українців.

 За даними всеукраїнського перепису населення (2001 рік), 47600 осіб визнали свою приналежність до ромської національної меншини, – циган.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: