fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Асад: “Бойовики можуть перешкодити отримати доступ до хімічної зброї”

 Сирійський лідер Башар Асад сьогодні, 23 вересня, заявив, що уряд Сирії готовий надати експертам з ООН повний доступ до місць зберігання хімічної зброї. Однак Башар Асад попередив, що даному процесі можуть завадити бойовики-опозиціонери.

 За словами президента Сирії, уряду країни «зовсім не складно» показати міжнародним експертам місця зберігання зброї. Складність полягає в тому, що дані об’єкти можуть розташовуватися на територіях, які під контролем у бойовиків.

 «Можливо, бойовики захочуть перешкодити візиту експертів», – повідомив президент Сирії у своєму інтерв’ю одному з китайських телеканалів.

 Також Башар Асад підкреслив, що Дамаск зі свого боку виконає всі зобов’язання згідно з угодою про передачу хімічну зброю під контроль міжнародній організації.

 Нагадаємо, що 14 вересня в Женеві було узгоджене вивезення хімічної зброї з Сирії. Дане питання вирішувалося головою МЗС РФ Сергієм Лавровим і держсекретарем США Джоном Керрі. За планом хімічна зброя мала бути знищена до середини 2014 року.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: