fbpx
Політика

З 2014 року в «Пирогово» продаватимуть лише національні сувеніри – Бригинець

 Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, є ймовірність того, що вже влітку наступного року в Музеї народної архітектури та побуту України «Пирогово» перестануть продавати матрьошок та інші не національні сувеніри.

 За словами депутата, в даний час орендарі торгових майданчиків в музеї «Пирогово» можуть продавати будь-яку сувенірну продукцію, навіть у тому випадку, якщо вона ніяк не пов’язана з українськими народними символами. Як зазначив Бригинець, це пов’язано з тим, що в їх в орендних умов не були прописані відповідні пункти.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Так як договір оренди у них закінчується в липні-серпні 2014 року, то до цього часу підприємці продаватимуть зі своїх прилавків все, що їм заманеться», – написав нардеп на своїй сторінці в Facebook.

 При цьому він звернув увагу на те, що раніше в Музеї представляли лише вироби кращих народних майстрів України, які проходили суворий відбір художньої ради Музею.

 Проте зараз, як повідомив Олександр Бригинець, сувеніри в «Пирогово» продають за двома схемами.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Продукція народних майстрів, яка затверджується художньою радою Музею і сувенірна продукція, що реалізується підприємцями, що працюють за договорами оренди, укладеними з Фондом держмайна України. Сувенірна продукція останніх, за скаргами працівників культури, – "китайський мотлох"», – розповів депутат.

 Таким чином, якщо договори не будуть переукладені, з торгових майданчиків в «Пирогово» можуть зникнути всі сувеніри, які не пов’язані з народними символами України.

Читайте також: