fbpx
Політика

У Німеччині пройдуть парламентські вибори

У неділю в Німеччині відбудуться парламентські вибори і канцлер країни Ангела Меркель напередодні виступаючи на передвиборчому заході в північнонімецькому місті Штральзунд (федеральна земля Мекленбург – Передня Померанія) заявила, що налаштована на серйозну боротьбу.

"Боротьба буде гострою", – сказала Меркель і додала, що розраховує на збереження чинної правлячої коаліції у складі Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС) та Вільної демократичної партії (ВДП).

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Днями виступаючи в Берліні Меркель піддала критиці противників її європейської антикризової політики і вказала на прямий зв’язок, який існує між стабільністю єдиної європейської валюти і економікою Німеччини.

"Стабільний євро є гарантом нашого добробуту й схоронності робочих місць", – сказала канцлер. У передвиборній боротьбі ХДС/ХСС роблять ставку на відновлення конкурентоспроможності в кризових країнах валютного союзу. Соціал-демократи стверджують, що кожна країна єврозони сама відповідальна за приведення в порядок фінансового сектора і реалізацію антикризових реформ.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Багато експертів схильні вважати, що канцлер ФРН Ангела Меркель після загальних парламентських виборів у Німеччині залишиться на чолі уряду.

У Німеччині пройдуть парламентські вибори (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: