fbpx
Новини світу

У Німеччині почалися вибори до Бундестагу

У Німеччині в неділю, 22 вересня цього року, почалися вибори до парламенту. Виборчі дільниці розпочали роботу о 8:00 за місцевим часом.

Підсумки опитувань виборців (екзит -поли) оприлюднять після закриття виборчих дільниць, які закриються о 18:00 за місцевим часом, зазначають ЗМІ.

Останні соціологічні опитування пророкували перемогу правлячій коаліції, очолює яку Християнсько-демократичний союз (ХДС) нинішнього канцлера Німеччини Ангели Меркель. Її підтримують 45% німців. Таким чином, у разі перемоги на виборах, партія Ангели Меркель буде при владі вже третій термін поспіль.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Нинішня опозиція в парламенті, в яку входять соціал -демократи (СДПН), «Ліві» і «Зелені», відстає за соцопитуваннями всього на 1 %. За дані політичні партії готові віддати свої голоси 44 % німців.

Втім, як відзначають журналісти, союзники ХДС – вільні демократи – можуть не подолати виборчий бар’єр у 5 %. У цьому випадку, підкреслюють журналісти, Меркель, щоб залишитися при владі, необхідно буде домовитися про союз з її основним конкурентом Пером Штайнбрюком (СДПН).

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: