fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На територію посольства Росії в Дамаску потрапив мінометний снаряд

У неділю на територію посольства Російської Федерації в Дамаску потрапив мінометний снаряд. Повідомляється, що дві людини отримали легкі поранення під час обстрілу посольства. Про це представникам ЗМІ повідомило джерело в російському диппредставництві.

«На території посольства розірвався один мінометний снаряд. Напевне, це було випадкове потрапляння. Попадання снаряда подряпало двох людей через розлітання каменів на місці вибуху», – заявив співрозмовник.

Варто відзначити, що інше джерело в диппредставництві Росії повідомило про те, що на місці вибуху на території посольства утворилася воронка, діаметр якої близько метра. В даний момент посольство Росії в Дамаску продовжує свою роботу в звичайному режимі. Всім постраждалим, запевнив співрозмовник, була надана необхідна медична допомога.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Нагадаємо, що російське посольство знаходиться в центрі Дамаска. Саме цей район столиці час від часу піддається обстрілам. Зокрема, 4 вересня 2013 року, в районі, за інформацією дипломата з посольства Росії в Бейруті, впало як мінімум 17 мін. Однак ніяких жертв серед дипломатів не було. Незважаючи на обстріли, посольство Росії продовжувало свою роботу в звичайному режимі.

Раніше повідомлялося, що глави зовнішньополітичних відомств США та Росії зуміли домовитися щодо сирійського питання. Стало відомо, що обидві сторони виступили за політичне врегулювання сирійського конфлікту, військове невтручання і виведення хімічної зброї з Сирії або її повне знищення до середини наступного року. Додамо, що на основі прийнятої домовленості між Росією і США в Раді Безпеки ООН буде вироблена резолюція. У резолюції буде пункт (по главі 7-й Статуту ООН), що передбачає застосування військової сили у разі невиконання всіх вимог.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Стало відомо, що раніше сирійська сторона направила офіційну заявку в ООН на приєднання до конвенції про заборону хімічної зброї.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: