fbpx
Суспільство

У Брюсселі проходить «День без автомобіля»

У Брюсселі вже в 12-й раз проводиться щорічний «День без автомобіля». Мета такого заходу – розвантажити бельгійську столицю від автомобільних вихлопних газів.

Як стверджують організатори свята, в «День без автомобіля» в бельгійській столиці рівень фонового шуму знижується в 6-8 разів порівняно зі звичайним робочим днем. Крім того, стверджують організатори, вміст діоксиду азоту та шкідливих мікрочастинок у повітрі зменшується в 3-4 рази.

Для всіх громадян, які приїдуть в неділю в центр Брюсселя на громадському транспорті або на велосипедах, бельгійська влада приготувала різні розважальні програми – концерти, дегустації страв та екскурсії.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

Варто відзначити, що в «День без автомобіля» в’їзди до Брюсселя перекриті з 9:00 до 19:00. Зокрема, проїхати за кермом автомобіля дозволяється виключно практикуючим лікарям, торговцям і інвалідам, проте швидкість пересування для всіх обмежена відміткою в 30 кілометрів на годину. Інші особи можуть переміщатися по столиці Бельгії на громадському транспорті, проїзд на якому в «День без автомобіля» зробили безкоштовним.

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

За наявними даними, більшість жителів Брюсселя сприймають як свято «День без автомобіля». Брюссельці у цей день із задоволенням ходять пішки, їздять на роликових ковзанах або на велосипедах.

Раніше повідомлялося, що сьогодні в Москві також пройде «День без автомобіля». Під час свята всі москвичі та гості столиці зможуть відвідати кінотеатр, ярмарок і бібліотеку прямо в спеціальних автобусах, які будуть курсувати вулицями міста.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: