fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«Теракт в Кенії несе загрозу миру в Східній Африці», – представник Путіна

Спецпредставник президента Російської Федерації по Африці, глава міжнародного комітету Ради федерації Михайло Маргелов висловив надію, що уряд Кенії та її народ впораються з наслідками жахливого теракту в Найробі. На думку чиновника, цей теракт несе загрозу миру у всій Східній Африці.

Нагадаємо, що жертвами збройного нападу на відвідувачів торгового центру в столиці Кенії – Найробі – стало 39 осіб, а близько 150 отримали поранення. Варто відзначити, що пізніше повідомлялося про 43 жертви і близько 200 постраждалих.

Коментуючи напад на ТЦ у столиці Кенії, Маргелов заявив, що «відповідальність за напад на торговий центр у столиці Кенії Найробі взяло на себе ісламістське угрупування "Аш -Шабаб"». Додамо, що це угруповання з лютого 2012 року є офіційною бойовою ланкою мережі «Аль- Каїди» у Східній Африці. Зокрема, зазначає російський політик, «це підтверджується підлим почерком терористів, які вбили ні в чому не винних громадян і утримували заручників».

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Зрозуміло, запевнив чиновник, в завдання вбивць з «Аш – Шабаба» міг входити і грабіж магазинів, але це угруповання – спадкоємець раніше могутнього сомалійського «Союзу ісламських судів». Тому, впевнений Маргелов, бажання тільки пограбувати магазини «всіх причин трагедії не розкриває».

Михайло Маргелов впевнений в тому, що мотивом цього теракту стала «участь військового контингенту від Кенії в місії Африканського союзу в Сомалі, де лютує "Аш -Шабаб", поширюючи свої безчинства на сусідні держави».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«У складі делегації я відвідував Кенію з робочими візитами, кенійське керівництво прагне до розвитку своєї країни, а тероризм перешкоджає інвестиціям у цей регіон», – розповів Михайло Маргелов.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: