fbpx
Політика

США шантажують Росію з сирійського питання – Лавров

США шантажують Росію, заявляючи про те, що без прийняття резолюції щодо Сирії у Раді безпеки ООН Організація по забороні хімічної зброї буде змушена згорнути роботу по Сирії. Про це розповів глава російського МЗС Сергій Лавров.

«Американські партнери починають шантажувати нас: якщо Росія в Раді безпеки ООН не прийме резолюцію по главі 7-ій, то ми звернемо роботу в гаагській організації з заборони хімзброї», – заявив Сергій Лавров.

За його словами, це повний відхід від того, про що він домовився під час переговорів з держсекретарем США Джоном Керрі: «Спочатку рішення ОЗХЗ, і тільки після цього підтримуюча дане рішення резолюція ради безпеки ООН, але не по 7-ій главі».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Крім того, вважає глава МЗС Росії, згадка в проекті резолюції Ради безпеки щодо Сирії 7-го розділу статуту ООН дає шанси для обгрунтування односторонніх дій США.

«Зараз наші західні партнери намагаються протягнути резолюцію по 7-ій главі, не чекаючи рекомендацій генерального секретаря ООН», – заявив він.

Міністр закордонних справ Росії додав, що зараз західні партнери нервують, адже вони розуміють, що якщо буде згадана ця глава, то буде шанс отримати хоч якісь обгрунтування в ООН для "своїх односторонніх дій".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Ми їм радимо берегти нерви і бути прихильними до міжнародного права», – заявив Лавров, додавши, що не треба складати резолюції, які цю Конвенцію відсувають на задній план, виставляючи вперед свої особисті, геополітичні, персональні або державні амбіції.

Нагадаємо, що глава 7  передбачає, зокрема, застосування сили міжнародним співтовариством у разі невиконання зобов’язань.

Раніше Сергій Лавров заявив, що Росія не є гарантом хімічного роззброєння в Сирії.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: